Tuesday, December 11, 2012

Almera CVTC 1.5 In my Wishlist??


Almera CVTC 1.5

Hai uollzzz! :) Happy mode ke sibah ko arini? Lain macam aja hari ini. Haha. Tak kisahlah lain macam ka, macam-macam ka. Yang penting hari ini ak nak ceghito pasai kereta. Tajuk kereto tu Nissan Almera CVTC 1.5. Bagi ak, Almera ni telah menyebabkan segala tumpuan sendi-sendi dan saraf-saraf ak bergerak bila melihat Almera ini. Wuwu (T_T) Awat pulak dok bergerak sibah?Apa dah dia buat kat hang sibah? wuwu..

Banyak benda Almera dah buat kat aku..Designnya, Keluasannya, Keeksklusifannya, Keremajaannya, Kekacakannya (Jangan marah ye Abam, ni kereta je kan?) Ha ha hak tuih. :p Dan yg paling penting Kejimatan keduitannya..walaoh! Enjin 1.5 + CVT pulak..memang tahap kejimatan bergandala kan. Sabo jela. Menangis je la ak sekarang ni. Maklumla ak tak mampu lg nak beli kereta secanggih itu.

Lihat pada harganya, memang sangat menakjubkan. Ia berharga serendah dari RM66,000 dan ke atas. Yang ak tengok brochure dy aritu, kalau yang Auto 1.5 CVTC tu adela 69K tak sampai ke 70K pon. Memang fantastic dan bombastic kan????? (Angguk please)

Hari tu masa abam bawak pergi masuk Giant Kuantan nak cari barang sikit, tetiba ada promotion kereta Nissan kat situ. Dan yang paling men'sadis'kan adalah kereta Almera ada dekat situ kot. Wuwu. Ak bukak pintunya, ada function cam magnet, sebab bila nak tutup tu kita biar je dia gerak menutupkan sayapnya sendiri nanti dia akan tertutup kemas tanpa kita hempok dia kuat-kuat untuk tutup kemas-kemas. Lepas tu but belakang yang sangat luas! Isi anak gajah boleh kot. Haha mengarut la ko sibah.. Taklah, isi beg nak gi obersea yg besar2 tu dalam dua beg pon bole buat. huhu..dasat kan!

Lepas tu, bila dikira dan dilihat dari segi designnya pulak memang agak superb la. Sebab, bak kata abam ai katanya," Design Nissan ni semuanya design orang tua. Hancusss!". Tapi bila tengok design Almera ni, dia kata camni, "Wow, hampir kepada Toyota Dugong (Vios) tu, tp ini memang cantik dan lg cantik yg ni dr yg dugong tu". Tengok, dia pun suka. Mak mentua ak pun aritu call semata-mata nak kabo, pilihan kereta Almera tu sangat bagus sebab Almera cantik dan luas. Wuwu

"Awak nak beli ke Almera tu Ibah?", ibu mertuaku bertanya.
"Haha, tak lagi ummi, bukan masa terdekat ni lah."
"Oh,nak beli sekarang pun ok, ada gaya, cantik dan luas..hihi,..oklah assalamualaikum..".
"Waalaikumussalam." Tetttt..

Tak kot. Sebab nak kumpul duit dulu. Tunggu naik pangkat sikit nanti ke (err?ko berangan ke sibah) :p.. Yang paling penting suami ak kata semalam,"Ok gak beli lambat-lambat sikit, mana lah tahu Almera jadi lagi baik sebab nanti mesti ada penambahbaikan.". Lega hati ak dengar. Tq Abam.

Dan, demi mencapai cita-cita ak itu. Telah ak sematkan gambar Almera brochure tu dekat sebelah tempat tidur ak. Haha. InsyaAllah. Errr, En. Purple Pearl jangan majuks plaks. Ai tetap sayang you okay! :)

oklah, tu je kot. Tq sudi baca. Teehee :D

1 butir bicara:

PEREKA CERITA said...

Salam saya amat berminat dengan kereta almera.. sila admin baca review saya pasal nissan almera dan mohon admin komen beri pendapat = http://www.perekacerita.com/2013/06/kereta-nissan-almera-bercinta-dengan.html