Sunday, October 30, 2011

Aku dan hari ni.

Hari ni. Perasaan aku dicengkam sembilu yg amat3 memedihkan. Pedih macam haram  kena tikam. Huh! 'Dia' pemilik cinta aku selepas Allah dan Rasul. Apa orang lain yang bukan mahram mampu memilikinya jugak? Kalau makhluk tu kata 'ya'! Memang nak kena kutuk dengan aku hidup2. 

'Haishhhh'..
'Allah..'
'Kembalikan kekuatan aku supaya aku bersangka baik denganMu.'
'Mungkin ada silap yg aku buat terhadapMu.'
'Semoga ini menjadi ibrah agar aku lebih berani bertindak dan mempertahankan sesuatu keranaMu.'
'Fighting!'


Wednesday, October 19, 2011

Hohohoho~~~

Nasibah Husna  Ai saja nak test editor yang blogger recommend ni..keh..not bad la (: 

Monday, October 17, 2011

IS vs CS huh?

IS vs CS?

IS stand for Islamic Studies while CS stand for Computer Studies. Hem3. Apa kena dengan dua tu Sibhus?hohoho~ IS tu my husband punya background edu while CS tu ai la yang punya. Keh3. Hem3. Berbeza kan? But, insyaAllah lengkap melengkapi. wink3^^. Dalam rumah ai ni kalau ai nak cerita tentang buku apa yang ada, hehe..jawapannya ialah buku-buku ilmiah yang terdiri daripada karangan Dr.MAZA (Dr. Muhd. Asri Zainul Abidin), Dr. Zaharuddin, Dr. Zahazan, Sheikh Yusuf Al-Qardhawi dan ramai lagi penulisnya. Buku-buku ini semuanya husband yang punya. Memang banyak. Pengetahuan ilmu Allah yang luas ini perlu sangat2, bagi meastikan setiap amalan yang kita lakukan itu berpaksikan ajaran dan berpegangkan kepada Al-Quran dan As-Sunnah^^. Banyak perkara kena dipastikan. Dari segi Fiqhnya, 'Aqidahnya, Akhlaknya dan banyak lagi. Kalau buku ai pulak boleh bilang dengan jari jep. Sebab excelli, sy punya info or pengetahuan tentang computer dan yang seangkatannya ni boleh saya dapati di internet ..ngee^^ sebab, bab-bab komputer ni praktikal.huhu.if kita mahir praktikalnya insyaAllah teorinya kita dapat belajar dengan mudah. huhuhu..

Tuesday, October 4, 2011

Aku dan Cemburu.


Gambar di atas adalah dua bijik bantal. Satu abg sy punya, lagi se sy punya. Antara dua tu yg pink tu sy punya(mesti punya). Sy peminat pink disamping biru dan hijau. Sy sentiasa berdoa muge tuan puan pemilik bantak ini sentiasa bersama berdua sahaja hari ni,esok, lusa dan selamanya. Ameen ya Rabb. Sy sentiasa berdoa.

Tragedi cemburu.
Dua minggu lepas, sy dan abg pergi ke pesta konvo UKM. Mase tu hari Sabtu. Kami round2 tapak jualan yg ada disitu. Tetiba sy nampak 2 orang perempuan senyum2 sambil angkat tangan dan...
"Assalamualaikum..akhi Busyro kan?dulu KUIS kan?"tegur perempuan tu.
"Waalaikumussalam...erm a'ah Busyro dari dulu. Erm, sape eh?"sambil tunjuk kat perempuan2 tu. (kat dalam hati aku ni da terbakar je,syaitan mungkin).