Wednesday, May 30, 2012

Sekilas Perihal Temuduga SPP - PPPT DH41 Bidang Sistem Komputer

Assalamualaikum, 
tengok tajuk kat atas tu memang agak panjang. Bukan mengada-ngada ye nak panjangkan tajuk tu. Sebabnya adalah untuk memudahkan insan-insan untuk membuat rujukan. Aku telah pun selesai menghadiri iv(interview) kelmarin, 29/5/12. Ya, itulah tarikhnya yang bersamaan dengan hari Selasa. Surat panggilan telah pun aku dua minggu lebih sebelum tarikh iv tersebut. 

Thursday, May 17, 2012

Keputusan Temuduga Huawei

Assalamualaikum ^^
Minta maaf sebab saya tak update pun tentang keputusan Interview Huawei tahun lepas kan..huhu
Actually, saya tak terasa nak update memandangkan tak penting untuk saya..
Tapi bila memikirkan, bagi memuaskan para pembaca yang mesti nak tahu whether dapat or tak job tu kan...
tambahan lagi, bila kita dipanggil temuduga oleh satu-satu syarikat or gov, kita mesti akan cari blog2 yang ada cerita tentang keadaan interview dan orang tu dapat ke tak job tu kan..
saya juga begitu...

Huawei.
Macam biasa yang diketahui ramai orang yang menceburi bidang telekomunikasi..
Huawei is a gigantic company..hoho
tahun lepas saya telah menghadiri interview dari Huawei..
2 weeks after the interview, there are two people from Huawei call me and they said that I've pass to the first interview, and then they will call me later for attending to the next interview..
Tapi, memandangkan saya sukar untuk berpindah-randah, plus dengan keadaan kehidupan di KL, dan juga memikirkan pekerjaan di Huawei yang sememangnya akan berada di office lebih masa menghadap kerja-kerja yang tidak pernah putus, saya berdoa moga Allah sentiasa berikan keputusan yang terbaik untuk saya...
Saya sentiasa berdoa untuk tidak dipanggil ke situ (Huawei)...
Alhamdulillah, setakat ini mereka tak panggil lagi.. tak taulah if saya jadi calon simpanan kan..haha
Sebab, kalau diikutkan siapa yang lepas interview pertama, memang tiada masalah untuk ke peringkat seterusnya..huhu

insyaAllah, setakat ini perkongsian dari saya, sem0ga mendapat manfaat (^,^)
untuk yang nak tahu tentang keadaan saya semasa interview di Huawei tahun lepas, klik link di bawah :
http://hatidiaries.blogspot.com/2011/11/interview-dengan-makhluk-huawei.html

Friday, May 11, 2012

Alahai anak murid

Assalamualaikum semua. (cip3!) hee (: updates kali ini berkisar dengan kerja saya sekarang sebagai guru kafa. Bekerja hanya tiga kali seminggu. Sehari 3 jam. (: . Yeah. Masuk bulan ini, hampir 2 bulan lebih saya memegang title guru kafa. Nampak mudah kan? Nampak macam biasa je kan? Huh! Ya, itulah intrepretasi saya terhadap kerja guru kafa ini dulu. >.> sekarang, hamek kaw! :"( Nak menangis pun ada. Wuwu.