Saturday, November 28, 2009

Syahadat Cinta

blogger-emoticon.blogspot.com
Syahadat Cinta


Tak mudah mencari cinta
Sempurna temukan mata air
Di saat dahaga ku lakukan apa saja
‘tuk raih yang ku damba


Syahadatmu adalah syahadat cinta
Penuh pengorbanan dan air mata
Semerbak mewangi
Suci dan murni menuju damai cinta


Jika rembulan tiada bersinar
Cukup wajahnya gantikan
Karna hati melebihi cantik parasnya


Kebahagiaan bukan hayalan
Jika hati penuh keyakinan
Kemuliaan yang di nanti
Akan datang menjelang

download lagu : Syahadat Cinta.mp3
saksikan cerita Syahadat Cinta di Youtube anda (Klik link di sebelah) : Syahadat Cinta [Part 1-Part 11]


blogger-emoticon.blogspot.com

Ketika Cinta Bertasbih

blogger-emoticon.blogspot.com

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


download lagu di sini: Ketika Cinta Bertasbih.mp3

download movie di sini : www.syok.org

[kena register dlu bru leh donlod, sesape yang taknak register leh la YM me to use my username and password]



blogger-emoticon.blogspot.com

To make ur Win. Vista Genuine

blogger-emoticon.blogspot.com Dis entry i wrote on the friends request..i did juz a bit 'google' 'bout vista genuine..my bestfriends --> husna sani :) --> hope u ol enjoy diz, n get sum benefit from it.. ;)

to make ur vista genuine..follow ol dis step :)

Paradox Crack - Make Vista Genuine



This one is the latest version of PARADOX crack!
Works perfectly for all brand name machines as well!!
All steps are included in readme.txt in the zip file!!

Briefly:

Run oemtoolkit.exe as Admin.
Reboot
Run cmd as Admin.
Install the certificate by typing slmgr -ilc
Type slmgr -ipk

Vista activated
check by typing this
slmgr -dlv or by going in system properties



http://rapidshare.com/files/22694080/Munda.rar
password:munda

blogger-emoticon.blogspot.com

Friday, November 27, 2009

How to make your XP genuine freely !~

Salam 'alayk...
How I meet this?? hehe..jupe mnde ni setelah laptop kene blue screen-->format windows XP yg not genuine--> klo nak yg genuine kne beli $149.90 pny new windows--> dgn rase xpuas hati trus google --> dgn key "Make windows XP genuine"--> after sum surveying..finally, I found this..hik3--> akhirnye bile test ke'genuine'mye, ia disahkan totally activate..................................................................

^_peace_^

blogger-emoticon.blogspot.comJuz follow ol this step :

1.Goto "start"

2.Run-type in "regedit"

3.Goto "local-machine-software-microsoft-window s nt-current version-

wpaevents"

4.choose "oobe timer" in the rights panel

5.in the window,delete all the things.

6.close regedit

7.goto start-run-type in "%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a"

8.choose the second option "use phone to activate"

9.click "change product key"

10.type in the serial:thmpv-77d6f-94376-8hgkg-vrdrq

11.click "update"

12.click"remember later"

13.after that restart the computer

14.after restart goto start-run-type in "%systemroot%\system32

\oobe\msoobe.exe /a"

15.it should come up with a message"windows activated"-finished!



blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, November 23, 2009

KMK ke-10 zon selatan


blogger-emoticon.blogspot.com Allahuakbar!!!

Monday, November 16, 2009

Buatmu Bear Cumeyku ^,^


Kala hati menjerit namamu
Ku sebat jiwaku untuk beristighfar
Ku tak mahu ia merindu kerana nafsu yang dijala oleh syaitan
Kerana ku mahu rasa cinta itu cinta yang Allah redha
Ku hadirkan cinta kerana ku ingin bersamamu
Dalam menongkah arus perjuangan menuju Tuhan yang satu
Butir kata-kata yang selalu kau damparkan
Selalu mengusik hati dan aku menjadi suka
Semangat tercas
Aku masih lemah lagi
Saat kau menyentakku dengan kata-kata yang benar dari pengalamanmu
Aku akur lalu aku cuba turutkan
Inilah cinta
yang bisa mengubah iblis menjadi malaikat..

Genggamlah cinta Ilahi..
Marilah berjuang bersamaku..
Kau layarkan bahtera
akan aku menjadi anak kapalnya..
kita bergerak menuju destinasi kampung akhirat
yang ditengahnya ombak badai
yang tidak tergambar oleh kita nanti
hanya yang kuat akan berjaya melaluinya
aku yakin kau bisa membawaku bersama
untuk melalui
ujian Allah buat manusia yang beriman
senyumlah kita saat berjaya membuka satu nilai kehidupan
nilai kehidupan yang aman dan bahagia..






senyumlah.. :)

~sibhus~

Strawbery! Carrot! Rabbit!

Butir-butir bicara yang tersalin di kamar hatiku..
Adaptasi dari filem "ketika Cinta Bertasbih"..huu


Ayyatul Husna ,

"Bagiku
Cinta adalah kekuatan
Ia ada kemampuan
Mengubah duri menjadi mawar
Mengubah cuka menjadi anggur
Mengubah malang manjadi tuah
Mengubah sedih menjadi riang
Mengubah syaitan menjadi nabi
Mengubah iblis menjadi malaikat
Menjadi sakit menjadi sihat
Mengubah kedekut menjadi dermawan
Mengubah kandang menjadi taman
Mengubah penjara menjadi istana
Menjadi amarah menjadi ramah
Mengubah musibah menjadi muhibah
Itulah cinta!


Anna Althafunnisa',

"Bagi saya, rasanya kalau saya nyatakan dan huraikan dengan panjang lebar..
Rasanya membuatkan saya malu dengan ucapan saya sendiri.
Biarkan lidah sudah menghuraikan dengan jelas
Rasanya tanpa lidah pun cinta lebih jelas lagi
Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya
Kata-kata akan pecah berkeping-keping ketika bab cinta
Dalam menghuraikan cinta akal terbaring tak berdaya
Bagaikan keledai yang terbaring dalamlumpur
Cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan!"

"Saya cuma mahu seperti Fatimah yang selama hidup berumahtangga dengan Ali bin Abi Talib, dia tidak pernah dimadukan. Dan saya mahu seperti mana Siti Khadijah yang selama hidup berumahtangga dengan Rasulullah s.a.w juga tidak pernah dimadukan. "


~ sibhus ~

Sunday, November 1, 2009

Update! Update! Update!

Seputar tentang diri "Nasibah Husna" yang kelihatannya sudah sekian lama menyepi. =.="
Dek kerana tiada kesempatan untuk menulis, juga lantaran kesibukan yang infiniti. Sungguh penat. Kekuatan neutral hadir melalui pemberian abadi Ilahi. Aku dan kamu sume harus mensyukurinya lantas singkap kata syukur melalui solatmu, zikirmu, dan amal2 solehmu.

Aku mengaku masih lemah dalam berubudiyah pdNya. Aku selalu tewas dengan nafsu tidurku, nafsu malasku utk belajar, juga nafsuku untuk berhibur dengan hiburan yang entah apa2- kadang2 aku jadi lain dari diriku yang lain. "She's not Nasibah laa"..tapi sebenarnya itulah aku. kadang ade kat atas, kadang ade kat bawah.

Aku mendoakan agar umairah nasuha mendapat tempat yg mulia dalam berjuang meneruskan hidupnya..ya Allah! sungguh besar balasan pahalamu buat mereka2 yang berjaya menempuhnya dengan sabar dan tabah..Min, semoga min berada di kalangan mereka..sayang min T_T

Securah ucapan tahniah kepada rakan2ku yang bakal mendirikan bahtera impian bersama2 jejaka2 idaman mereka.. :) - especialy dedicated to: asma' n ainul..^,^

di saat ini aku bertarung dengan final exam..
ayah pesan "Pekse tu ujian kecik, yg besarnya nak bawak ISLAM tu haa.."..
benar2...itu benar..
satu detik permulaan yg baik harus disemai dalam diri...
lantaran semaian itu memberi kebaikan kepada sejuta manusia...
aku kagumi itu..
kuasa Allah..
keajaiban...
ya Allah beri kekuatan kepada aku dan semua umat Islam yg sedang berjuang untuk mendapatkan syurgaMu.. T_T





mode :: [sedih]
~nasibahusna~