Wednesday, December 14, 2011

Dapatkan satu Samsung Galaxy W untuk keperluan anda!!!


campaign image



Most Wonder-ful Galaxy Series!!!

Looking for mobility and connectivity on-the-go without burning holes in your pocket? 

Look no more, designed for the fast and furious, the Galaxy W serves with 1.4GHz processor and a spacious 3.7” touch screen. With this impressive gadget in your hand, you’ll be gaming, video-viewing and web-browsing at every corner! And hey, it’s built with mammoth memory of 4GB!

Sekarang, awak nak kan satu? Klik sini : Samsung Galaxy W huhuhu~!

Monday, December 12, 2011

Suara yang menyumpah!

Suara itu kedengaran lagi. Ahh! Hatiku terasa disiat. "Kakak! tengoklah adik tu!!!!!"jerit makcik blok sebelah aku. Mungkin anaknya ralit bermain sendirian sehingga adiknya menangis menjerit-jerit yang tak tahu mengapa. Suara itu memang menyakitkan. Menggeramkan. Haih! Allah! Tiap-tiap hari berbunyi. Bila suara itu berzikir untuk menidurkan anaknya, suara itu tetap akan kedengaran sehingga ke rumah aku. Padahal blok lain-lain.Pergh! 'Makcik, suara makcik memang kalah Jaclyn Victor dengan Adibah Nor'. Serius memang aku jadi menyampah. Buatkan aku tiap hari fikir apakah hikmahnya di sebalik situasi ngeri ini. Oh Allah! >.> runsing. Apa yang makcik ni selalu suarakan adalah, time berzikir untuk tidurkan anak dia, time marahkan anak dia, time bercakap dengan anak dia. Semuanya dilakukan dengan menggunakan suaranya yang super duper high volume. Mungkin suara makcik nih memang macam tu. Tiap kali berbunyi je suara makcik ni, aku rasa macam nak pasang lagu Nowseeheart tu bertajuk Damai yang hilang. wuwu (O_o") nak pasang kasi kuat-kuat, bagi makcik tu terdengar sikit. Sikit pun jadilah. Aku tahu rumah aku takde tv, jadi mungkin Allah nak kasi drama berbentuk audio free kat aku, supaya aku faham bahawa jadi Ibu ni memang macam tu, iaitu kerja ibu ni tiada hentinya, sampai kena cakap kuat-kuat bagi melepaskan tensi dalam diri tu sekali.Bling3! ~,~ hoho, senyap sebentar dari suara itu, mungkin anaknya dah tidur.huuuuuuu....shruuu shrruuuu..angin damai menyusup masuk ke rahang jiwa aku ni. Oh Allah! Posotifkan aku selalu ~~

Monday, November 21, 2011

Interview dengan makhluk Huawei.


                                                                                  Klik Sebelah :>>Huawei Technologies

Assalamualaikum :) juz nak share tentang pengalaman interview dengan Huawei semalam. Huawei? Apakah dia? Huawei adalah satu syarikat gergasi yang ada di Malaysia ni. Untuk lebih detail, leh tanya atok google. hiks3. Dan masyarakat akan perasan perkataan 'Huawei' ni pada software broadband mereka. Tak kiralah yang guna Maxis ke, Digi ke or Celcom or lain2. :) Sepanjang berada di Huawei HQ semalam, yang kuar masuk syarikat tu semua Chinese, Malay boleh kire, tak silap deria adalah sorang. Tak pasti yg dalam tu berapa. hoho~ Okeh, straight to the point. hehe. Sy haritu interview untuk position Pre-Sales Product Engineer. Dan produknya ialah Wireless, Core Network dan Transmission. Huhu~ Sangat2 berkaitan dengan apa yang sy belajar masa dalam bidang Netcentric Computing :). Dan kalau nak tahu, yang temuduga tu Chinese pure rasenya.hoho~

Soalan2 interview:
1. Please describe yourself?- Sy explained pasal diri (nama, umur,asal) sikit, pastu terus education background, mase yg sampai dekat belajar yg tentang Network and Netcentric tu, kat situ memang sy explained banyak kait dengan role kerja yang kita mintak tu la. 

2. Then, terus dia bagi case, 3 case tu, satu individual problem, satu masalah yg melibatkan company, dan satu melibatkan fakta. kuang3. case2 ni semua memang sy belajar tapi tu lah, buku dah tak tengok. Hari tu study, banyak ingatkan balik nama2 macam LTE/UMTS dan lain2 tu apa. Dan alhamdulillah, kira sy boleh jugaklah goreng. Cuma bila dia tanya pasal LTE, boleh pulak stuck, kuang3. Pastu hape lagi, ai pun jawabla, 

"LTE actually  is kind of telecommunication system 'lah "..hoho, punyala nak kawal english malay ai tak nak kasi ada 'lah', dan time di situlah terkeluar 'lah' tu. memang syahdu betol. Bila sy jawab gitu, Zhu (nama interviewer tuh) tu pun senyum dan cakap "Yes..yes..yes"..

3. Pastu dia tanya, perbezaan WiMAX dan UMTS. hir3. 
4. Dia tanya lagi, pasal Chinese culture. Leh ke ai ni kerja ngan Chinese? Ada pengalaman ke dengan Chinese? 
5. Then, mase sy gi trraining ngan Huawei dulu, apa yang Huawei dah training...huhuhuhu...
6. dia tanya balik, "ada nak tanya pape ke?" (in english la) hehe. Sy tanyalah tentang salary, then die kata, kalau nak tahu salary kena tunggu lepas 3 interview sekiranya betul2 sy ni dah di terima masuk dalam Huawei. Interview sy adalah stage pertama. If lepas then go to next interview dan if lepas gi seterusnya plak. Pergh! (dalam hati). Banyaks gila  betul interview. Biasalah, ni gigantic company kan, bak kata Arham Zulqarnaen. hehe. Pastu sy kata takde soalan dah. Dia kata, "if u're selected, then we'll call u for the next final interview".
Maksud die, ada saringan kali kedua pula. Sangat berhati2 dan teliti kan. Inilah Chinese culture (hagaknyelah) :p Lastly, dia ucap terima kasih. Dan kami pun bangun dan pergi dari situ. Camtu jep. 

Seriously, dasat gakla soalan2 die. huhuhu. Yang pasal study case tu memang agak terkebil jugak mata. Sebab ai ni memang tak handal bab specific range yang setiap system tu kendalikan. Ada satu tu dia tanya range untuk WiMAX, berapa frequency range dia? Kalau terror cuba korang jawab?kui3. Ai jawab, "WiMAX range is about 4 Gig and below.."..dalam hati ai, 'kuang3'. Zhu tu senyum, "that's okay, kind of good".. Ai pun taktau apa yang good.nanananana.. >.>

Inilah interview yang kali pertama sy. Sy memang berminat untuk bekerja dengan Huawei. Sampai terbawak-bawak masuk mimpi woo. 2-3 hari lepas mimpi tuh ada dapat call dari Huawei. Tapi, sy tahu kekurangan diri ni. Memang tak layak woo. Kire, memang rasa syukur gila sangat99 pada Allah sebab dah bagi peluang buka hati Chinese tu review resume ai kat jobstreet dan di interview.Itu pun kira cukup lah buat diri yang banyak kurang sesangat ni.  yosh~! Dapat jejak kaki kat Huawei tu memang rasa gumbira dan macam tak percaya woo. Diiringi Cik Abg dan ibu mentua juga adik ipar. Rasa macam hati kena rebus, sebab ada ramai yang sudi teman. Alhamdulillah100x. ^^. 

Se lagi peristiwa yg sukar memori ai nak padam adalah, di saat sy nak pulangkan kad pelawat kat level bawah tu. Akak kaunter tu tanya dengan ramahnya.. "Yang pakai kopiah tu bapak ye?"..Sy tanya dan tunjuk kat Cik Abg sy tu..Then akak tu hangguk..Sy hape lagi, tergelak kat situ jugaklah. "Eh takla, itu suami..." Suami ai tu adalah bapak ai ye? Kuang99x. :p Ai pun cerita kat Cik Abg ai. Terus mencuka muka dia. Umi da gelak2 dah. Ai pun saja usik Cik Abg tu.. " Hai bapak..hahahahaha"...hir3. Macam-macam. Dan itulah cerita interview sy. :) Semoga dapat membantu, if tak banyak, sikit pun ok. Ye dakk? hehe..hokeylah. Jumpa lagi ya di post yg lain ;)

                                                                                 
wassalam.     

Sunday, October 30, 2011

Aku dan hari ni.

Hari ni. Perasaan aku dicengkam sembilu yg amat3 memedihkan. Pedih macam haram  kena tikam. Huh! 'Dia' pemilik cinta aku selepas Allah dan Rasul. Apa orang lain yang bukan mahram mampu memilikinya jugak? Kalau makhluk tu kata 'ya'! Memang nak kena kutuk dengan aku hidup2. 

'Haishhhh'..
'Allah..'
'Kembalikan kekuatan aku supaya aku bersangka baik denganMu.'
'Mungkin ada silap yg aku buat terhadapMu.'
'Semoga ini menjadi ibrah agar aku lebih berani bertindak dan mempertahankan sesuatu keranaMu.'
'Fighting!'


Wednesday, October 19, 2011

Hohohoho~~~

Nasibah Husna  Ai saja nak test editor yang blogger recommend ni..keh..not bad la (: 

Monday, October 17, 2011

IS vs CS huh?

IS vs CS?

IS stand for Islamic Studies while CS stand for Computer Studies. Hem3. Apa kena dengan dua tu Sibhus?hohoho~ IS tu my husband punya background edu while CS tu ai la yang punya. Keh3. Hem3. Berbeza kan? But, insyaAllah lengkap melengkapi. wink3^^. Dalam rumah ai ni kalau ai nak cerita tentang buku apa yang ada, hehe..jawapannya ialah buku-buku ilmiah yang terdiri daripada karangan Dr.MAZA (Dr. Muhd. Asri Zainul Abidin), Dr. Zaharuddin, Dr. Zahazan, Sheikh Yusuf Al-Qardhawi dan ramai lagi penulisnya. Buku-buku ini semuanya husband yang punya. Memang banyak. Pengetahuan ilmu Allah yang luas ini perlu sangat2, bagi meastikan setiap amalan yang kita lakukan itu berpaksikan ajaran dan berpegangkan kepada Al-Quran dan As-Sunnah^^. Banyak perkara kena dipastikan. Dari segi Fiqhnya, 'Aqidahnya, Akhlaknya dan banyak lagi. Kalau buku ai pulak boleh bilang dengan jari jep. Sebab excelli, sy punya info or pengetahuan tentang computer dan yang seangkatannya ni boleh saya dapati di internet ..ngee^^ sebab, bab-bab komputer ni praktikal.huhu.if kita mahir praktikalnya insyaAllah teorinya kita dapat belajar dengan mudah. huhuhu..

Tuesday, October 4, 2011

Aku dan Cemburu.


Gambar di atas adalah dua bijik bantal. Satu abg sy punya, lagi se sy punya. Antara dua tu yg pink tu sy punya(mesti punya). Sy peminat pink disamping biru dan hijau. Sy sentiasa berdoa muge tuan puan pemilik bantak ini sentiasa bersama berdua sahaja hari ni,esok, lusa dan selamanya. Ameen ya Rabb. Sy sentiasa berdoa.

Tragedi cemburu.
Dua minggu lepas, sy dan abg pergi ke pesta konvo UKM. Mase tu hari Sabtu. Kami round2 tapak jualan yg ada disitu. Tetiba sy nampak 2 orang perempuan senyum2 sambil angkat tangan dan...
"Assalamualaikum..akhi Busyro kan?dulu KUIS kan?"tegur perempuan tu.
"Waalaikumussalam...erm a'ah Busyro dari dulu. Erm, sape eh?"sambil tunjuk kat perempuan2 tu. (kat dalam hati aku ni da terbakar je,syaitan mungkin).

Tuesday, September 13, 2011

Matri dan berita kematian.

Aku dan MATRI. Dahulu di situ tempat aku belajar. Tempat aku bermain. Tempat aku berlaku nakal. Oh!. Aku gembira di sana. 5 tahun aku menimba ilmu dan pengalaman di sana. Aku bahagia. MATRI bagaikan rumah ketigaku selepas rumah dan kampungku. Walau tiada ikatan keluarga namun insan-insan di sana sentiasa punya ukhwah Islam yang sentiasa hangat mengalir dalam tubuhku.

Hari ni. Emak call aku. Mengatakan MATRI ditimpa kejadian yang meyedihkan. Emak kata darahnya berderau mendengarkan berita. Kerana ia melibatkan kematian insan-insan dari MATRI. Allah. Dari Engkau kami datang, dan kepada Engkau kami kembali. Aku cukup sedih. Salam takziah untuk ahli keluarga mangsa. Semoga arwah diletakkan bersama para solihin di sana.

Cerita kematian untuk muhasabah diri.

Wednesday, September 7, 2011

[Photo Shoot] Photo Story

Gambar ni. Antik. Haha. Candid by Angah kot. :) Ni gambar masa Tok Wan ngan adik beradiknya sedang rancak berkongsi cerita. ;) Jom eratkan silaturrahim!

Sunday, September 4, 2011

Outing Pantai Batu Itam,Pahang . [Photo Shoot]


"Dam dam dum! Bunyi merecun..hoho" itulah sebaris lagu raya yang sudah lali didengari oleh telinga mulus kita tu.keh3.kali ni ai pos tentang photo shooting kami di beberapa buah tempat di atas bumi Ilahi ini. Untuk photo shoot ini, kami outing ke Pantai Batu Itam. Memang hitam ye kawan2 batunya. Pantai Batu Itam ni pantainya luas dan sering menjadi tarikan manusia yang gemarkan suasana tenang dan meriah. Meriah pantai tu dengan orang.huhu.


Haaa...! Gambar atas ni abang ai yang tangkap. berbekalkan SLR nikon d3000 dan guna A dan ISO berpatutan sehinggalah dapat menghasilkan gambar di atas. Fuhh! penat woo jadi subjek sebab if kamera tu snap pada A dan ISO yang tak tepat, kenala tunggu sampai tepat. Maksudnya kena posing dan kamera akan menangkap menangkap dan menangkap terus gambar anda .hehe. sampailah cameraman kata okey. Gambar atas ni berlatarbelakangkan batu bata laut. Abang kata ni sebenarnya dasar laut. Tapi sebab air surut sangat, jadi nampaklah batu-batunya. wink ^^

Monday, August 15, 2011

Ramadhan Mahu Syawal Juga Mahu?


Kelihatan ramai orang sedang berpusu-pusu menuju ke gedung-gedung pakaian kerana tidak mahu ketinggalan membeli pakaian baru dan cantik buat menemui Syawal nanti. Tidak kurang juga mereka yang sedang bertungkus-lumus menggaul dan menguli tepung untuk berbiskut dan berkuih tatkala Syawal nanti. Namun, apa sudah kita menggaul dan menguli ibadah kita di dalam bagi memperbanyakkan ibadah dan mencantikkan Ramadhan kita ini?Cukupkah? Sudahkahkita berpusu-pusu mengejar untuk membaca dan menghayati Al-Qur'an kita? Allah. Memang lemahnya diri kita ini. Ketahuilah! Tiada makna Syawal kita andai Ramadhan kita tidak hebat. Allahuakbar! Ya Allah, pengangilah hati2 kami agar sentiasa berada di landasan yang benar yang ingin sentiasa ada bersamamu..

Dalam sebuah hadis riwayat Imam Ahmad yang menceritakan tentang perbuatan Rasulullah s.a.w yang sedang menaiki mimbar, lalu Baginda menyebut "amin" sebanyak tiga kali. Selesai memberi khutbah, para sahabat bertanya kenapa disebut "amin" sebanyak tiga kali?

Rasulullah s.a.w menjawab bahawa Jibril datang ketika itu dan berdoa. Sangat kecewa dan rugilah bagi:
1. Orang yang apabila disebut nama Muhammad, tidak dibaca selawat atasnya.
2. Orang yang sempat hidup bersama orang tuanya, tetapi tidak dapat masuk syurga.
3. Orang yang sempat hidup dalam bulan Ramadhan, tetapi tidak terampun dosa-dosanya.

"Bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya azabNya sangat pedih"

Mari renungkan dan amalkan :)

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan Kareem!

Rumah ini. Dihuni oleh insan-insan yang baru berumahtangga. Pemilikan telah ditinggalkan hampir 3 tahun lebih. Agak lama. Hari ini 1 Ramadhan, 1 Ogos. Subhanallah. Bulan ini bulan ulangtahun hari lahirku. 24 hari lagi. Apakah tulisan ini perlu? Nampak mendatar saja kah?. Sedikit ucapan ingin aku tujukan buat muslim muslimat di luar sana, Selamat Menyambut Ramadhan Kareem dengan penuh beriman dan bertaqwa. Agar ramadhan kali ini kita penuhi dengan hiasan ibadah kita. Ameen :) Sekian wassalam.

Thursday, July 28, 2011

Cameron Highlands Ziarah!

blogger-emoticon.blogspot.comCameron Highlands Ziarah.Ye! Memang ai teruja dengan percutian ai dekat Cameron Highlands ni. Ai saje nak kongsi dengan diari digital ai ni. Walaupun ai tawu ade orang2 kat luar nun datang pergi Cameron berkepuk-kepuk kali. Huh! Walau pon ni first time ai, namun ai rase bersyukur sgt sebab Allah izinkan ai jejak kaki ke situ. husband ai cakap, "Nikmat yang Allah bagi tu adalah rasa sayang Allah pada kita. Manakala solat tu, bertasbih tu, bertahmid dan bertakbir tu adalah tanda rasa syukur kita pada Allah, sudahkah anda berbuat demikian pada hari-hari anda?" Gedebukk! blogger-emoticon.blogspot.com Bagi ai, ai masih belum cukup lagi. Mari kita kejar pahala dan redha Allah ye!

Muqaddimah
Asalnya si Abg tak nak pun pergi Cameron, sebab dia kata dah pernah pergi dengan keluarganya. Maklumlah, Raub-Cameron 2 jam je. Then, pujuk punya pujuk dia pun bersetuju untuk pergi. Kami pun bersiap-siap bagai untuk bertolak ke sana. Bawak dslr d3000 (pinjam family die..hik3), bawak baju basahan, bawak bunya kahwin, baju sejuk dan bawak diri <3 ni penting woo....

Monday, July 18, 2011

Ketawa itu bahagia?

Siapa bilang ketawa itu bahagia? Siapa bilang mentertawakan itu bahagia? =.=" Aku menggalas seribu satu ujian yang diberi Allah untuk menjadikan aku insan taqwa dan insan rabbani. Hanya dengan lafaz hati antara mahu atau tidak sahaja untuk melalui ujian penuh ranjau dan duri. Aku ketawa bukan erti aku bahagia tetapi itu adalah faktor untuk aku melaluinya hari-hari aku. Manusia punya banyak ragam. Ada yang orang suka dan ada yang tidak suka. Namun percayalah wahai manusia bahawa suka dan tidak suka itu adalah ujian Allah untukmu. Usah membenci kepada manusia lain atas sikapmu yang begitu. Kerana kamu bukan Allah dalam menghukum manusia itu penipu dan berlakon. Itu hanya mainan hidup. Andai Allah ada dalam hatimu, itu takkan menjadi peganganmu. Saling menyalahkan itu bukan sangkaanmu. Bersangka baik kepada Allah atas setiap kejadian yang berlaku. Aku tetap aku. Ketawa aku bukan bahagia. Dan bahagia itu bukan ketawa.

Peringatan buat diriKU yang lupa.

Wednesday, July 6, 2011

Kamu tiada kawan??

Jam 6 petang. Hp Abg berbunyi. Dia angkat. Rupanya adiknya, Naqiah. Dia menelefon Alongnya hanya kerana ingin mengajak abangnya berbual. Naqiah atau panggilan manjanya 'Yah' adalah seorang anak yang agak manja. Dia adalah anak perempuan bongsu. Bersekolah di sebuah sekolah yang agak famous di dalam negeri Pahang itu. Nama sekolah tu, TAHAP. Yah ni, mempunyai satu masalah besar (Yah tu la ngadu) tapi bagi kami kecil je huhu iaitu, dia tidak mempunyai kawan di sana. Tiap hari dia akan menelefon Alongnya. Maka, Alongnya pun pas la Hp ke akak iparnya ni..

Monday, July 4, 2011

Main Ketawa Ketawa!

Salam. Saya Sibhus. Alhamdulillah, dengan izin dan rahmat Allah. Dapatlah tangan ini bergerak menekan keyboard laptop ni untuk saya mencoretkan cerita-cerita buat dikongsi bersama pelawat2 blog saya ini. ngee^^. Adela satu hari tu saya jalan-jalan kat satu blog ni lepas tu ayat yang saya tertarik nak baca tu dia tulis gini :

"Isteri sedia memberikan layanan dan kasih sayang yang sepenuhnya sehingga membuatkan suami berasakan rumah tangganya adalah tempat untuk mendapatkan ketenangan dan kebahagiaan dari sebarang masalah kerja."


Wednesday, May 11, 2011

Sehangat Cintaku Ep. 1



Setenang awan biru yang bergerak
Sesegar daunan yang meghijau
Seriang burung yang mencicip
Sebesar - besarnya kasih yang telah dicipta
dari Rabbmu kepada kita

Monday, March 7, 2011

Tentang Mereka.

Waktu ini aku merasakan mahu mengetuk papan kunci laptopku. Pelajar asrama di sebelah sedang membaca Ma'thurat. Subhanallah. Aku bertanya pada diriku...apakah yang sedang rakan-rakan yang sebaya dengan mereka di sana lakukan? membaca Ma'thurat?membaca Al-Quran?bermain atau merayau-rayau yang tidak ketahuan arahnya?

Doaku..
Sentiasa aku panjatkan pada Ilahi moga anak-anak ini menjadi anak-anak yang soleh solehah yang mampu menjadi pembimbing remaja yang lain. Membimbing anak-anak yang ramai memang payah. Namun, seandainya strategi dan perancangannya itu rapi dan diikuti dengan doa yang tidak putus yang dipohon daripada Rabbnya, maka akan lahirlah satu hasil yang insyaAllah akan membawa kepada keuntungan Islam berzaman. Ini satu tanggungjawab dan amanah yang sangat besar. Kesedaran setiap individu perlu ditarbiyah dan dipupuk demi menegakkan hukum Allah di bumi waqafan ini...

Wednesday, March 2, 2011

Cikgu! Cikgu!

Salam 'alayk :) saya harap para pembaca semua sihat dan didoakan semoga semua sentiasa dirahmati dan disayangi Allah hendakNya...ameen! Kali ni, suka untuk saya sentuh mengenai CIKGU. huu! Kenapa Cikgu? Kenapa tak Jurutera ke ? Juruukur bahan ke? Jururawat ke? dan segala anak juru ke..hahaha..saya sentuh pasal cikgu ni sebab sekarang saya telah menjadi seorang cikgu di salah sebuah sekolah swasta. ngee^^ Jadilah Cikgu Nasibah Husna. ngee^^

First time masuk mengajar, memang kekok. masuk-masuk kelas Tingkatan 1 Al-Khawarizmy untuk mengajar kelas Bahasa Melayu. Saya minta diorang buat karangan tentang minggu orientasi diorang.huhu^^ Masa diorang dah siapkan, dan itulah kali pertama aku menanda buku kerja pelajar-pelajar ni. huuu^^


Tugas yang bukan sekadar Cikgu
Tugas saya disini bukan sekadar cikgu, kerana disini aku juga menjadi seorang pendidik. Pendidik pelajaran duniawi dan ukhrawi. Memang berat amanah dan tanggungjawab ini. Namun, saya sentiasa berdoa agar Allah kuatkan dan tabahkan hati saya untuk menempuhinya. Hampir dua bulan saya berada di sekolah ini. Banyak perkara yang saya belajar. Alhamdulillah, murid-muridnya comel somel ^^ walaupun nakal namun mereka tetap melucukan. Buat cikgu-cikgu semua, apa yang dapat saya kongsikan ialah, marilah sama-sama kita mendidik anak-anak murid kita untuk menjadi pemimpin yang dapat menegakkan syiar Islam. Jom!

Monday, February 7, 2011

Berat ujian ini..

Sementelah aku tamat pengajian Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pengkomputeran Netsentrik, aku menjalani latihan industri yang di jalankan oleh sebuah syarikat yang agak besar. Sepanjang latian itu berjalan, aku sentiasa berkira-kira sama ada ingin meneruskan usaha ke arah bidangku itu atau berpindah ke bidang yang aku minati selama ini iaitu bidang keusahawanan. Sepanjang tempoh sebulan itu memang aku sentiasa mengitung hari dan detik demi merancang masa depanku. Aku kerapkali menemui jalan buntu. Doa demi doa aku terus panjatkan. Dengan harapan Allah sentiasa mudahkan jalan hidupku ini. Allah..hatiku merintih.

Akhirnya hari terakhir latihan itu tiba, aku telah lulus ujian akhir itu. Soalannya agak memeningkan kepala. Huhu.. Fikiran aku dan hati aku sentiasa mencongak-congak apakah ujian Tuhan padaku selepas ini. Susah atau senang? Mampu atau tidak aku menempuhnya?..huuu..oh angin, tolong bawakan hembusan itu pergi. Hadirkanlah keikhlasan dalam diriku ini. Ikhlas dalam menempuh ujian-ujian dari Tuhan ku...