Thursday, January 22, 2009

++ ^^ Do u know 'bout UbuntuME ?? ^^ ++

>> korang penah dengar x "LINUX"? kalo "UBUNTU"?
ok la, klo korang pikir2 semula kan... WindowsXP, WindowsVista ke yg korang pakai tu sumenye ber"harga", means korang kene bayar la klo nak gune WINDOWS....heheee
>> ade manyak alternatif laen selain Windows tu, contohnye Ubuntu. Kalo Windows tu kene beli tp yg Ubuntu neh free jew..download sendiri je..amek kt tenet..huhuuuu
>> Hmm...Ubuntu ni plak ade byk version. start with UBUNTU, -->> then lahirla, ubuntuME,KUbuntu, EDUbuntu dn buntu2 yg laen..walopon nmpk pekataan cam hampes jew..tp isinye tidak..ianya sangat berguna....
>> For Muslims, sy suggest kan korang try ubuntu Muslim edition neh, sgt besh3...mcm2 ade dlm...xpyh nk download azan2 ke, selawat ke, sebb dlm tu sume da ade...huhuuuu..Allahuakbar...

anythin' else, let's visit this link >> ubuntuME <<

++ ~ Istriku moga Kau Mengerti ~ ++

CURHAT[1] SEORANG SUAMI

Menurut kajian para sarjana[2], romantic seseorang itu bukanlah bergantung pada appearance physical semata-mata, sebaliknya ia datang dalam package.
1. Isteri tidak berhias di hadapan suami
- Bau tidak menyenangkan
- Pakaian tidak seksi
- Wajah tidak dijaga
- Pakaian buruk

2. Isteri tidak menjaga saiz badan
- Tidak rajin exercise
- Makan banyak
- Tidak menjaga teknik pemakanan sihat

3. Isteri pemalas
- Tidak menghias tempat tidur
- Meninggalkan dapur tanpa disusun

4. Isteri tidak cenderung kepada kegiatan-kegiatan ilmu
- Isteri lebih suka berdamping dnegan orang yang cintakan dunia berlebihan
- Isteri lebih senang menghabiskan masa di hadapan tv
- Isteri gemar mengambil tahu perkembangan artis melebihi ilmu

5. Isteri tidak menjaga hubungan dengan Allah
- Isteri tak bersolat
- Isteri gemar berhias untuk keluar rumah
- Isteri mempunyai teman lelaki
- Isteri tidak ada masa untuk membaca al-Quran
- Isteri tidak pernah berdoa


[1] Pendek daripada Curahan Hati
[2] Contohnya Abdullah Nasih Ulwan , buku bertajuk pengantin Islam, Adab meminang dan walimah

~~ jom jadi wanita muslimah, impian lelaki soleh ~~

Tuesday, January 13, 2009

++ Save Palestine !!! ++

Pliz click here !!!

>> CAHAYA KEBAJIIKAN <<
>> BULAN SUBUH <<
>> BAJETserendah <<

pliz click on the link above, u will find why we must save palestine. palestine reli needs ur help :,(